Ju-Ki weerbaarheidstraining voor vrouwen

Maak jezelf fysiek en mentaal weerbaarder. Voel en bewaak je grenzen voortaan beter!

Na 5 prachtige jaren is ju-ki gestopt om elders nieuwe uitdagingen aan te gaan 

Ju-Ki weerbaarheidstraining voor vrouwen

Ju-Ki training voor vrouwen

De meeste vrouwen weten precies wat ze anders willen gaan doen. Hebben vaak al veel gelezen over ‘uit je hoofd en in je lijf komen’ of over ‘grenzen aangeven’. Het is dus niet zozeer dat alle informatie nieuw is. Het is vooral het zelf ervaren en het met elkaar trainen wat zorgt voor nieuwe inzichten. Het samen uitwisselen van de opgedane ervaringen is hierbij een belangrijk onderdeel. Dit gebeurt meestal in tweetallen.
We trainen in een kleine groep, waarin veiligheid voorop staat. Omdat we in kleine groepen trainen en iedereen, met iedereen traint, leer je elkaar snel kennen en ontstaat er al gauw een sfeer van vertrouwen. Op die manier kan iedereen zijn persoonlijke reis beginnen… in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier.
Ik nodig je graag uit om in te stappen!

Welke thema's tijdens de weerbaarheidstraining aan bod komen

Alle weerbaarheidstrainingen bevatten dezelfde thema’s. Afhankelijk of je een vrouwentraining of een mannen en vrouwentraining (gemengd) doet, zijn er kleine nuanceverschillen binnen de oefeningen.
Deze verschillen in aanpak hebben te maken met de verschillen tussen het mannen- en vrouwenbrein en de verschillen in de hormoonhuishouding. Deze factoren zijn mede bepalend hoe mannen en vrouwen reageren op grensoverschrijdend gedrag. Het denken/voelen/reageren werkt (in het algemeen) anders bij een man, dan bij een vrouw.

Bij de vrouwentraining is het extra belangrijk dat er genoeg tijd is om te vertragen om goed bij het gevoel te komen. Bij de gemengde groep (mannen en vrouwen) net zo goed ook natuurlijk, maar kan er daarnaast meer aandacht zijn voor andere aspecten, zoals bijvoorbeeld zelfbeheersing of om vanuit rust de kracht richting te geven.

Uiteraard wordt er altijd gekeken naar de behoefte van de deelnemers. Omdat er veel in tweetallen gewerkt wordt, kun je met elkaar het tempo en de hoeveelheid kracht bepalen.

Thema opbouw in de lessen

Per les worden er verschillende onderdelen uit meerdere thema’s behandeld. Over de lessen heen zit hier een opbouw in. Je kunt namelijk niet in één les leren om mild voor jezelf te zijn. Je kunt ook niet in één les leren hoe je stevig moet staan of hoe je dit kunt toepassen in beweging. Dat oefen je op verschillende manieren, zodat je het eigen kunt maken.
Hieronder zie je de thema’s waar we mee aan de slag gaan.

Thema

01

Mildheid 

Ju staat voor mildheid.
Uit onderzoek blijkt dat mildheid, naar jezelf of anderen, direct de hoeveelheid stress vermindert. Op scans is te zien dat de amygdala, het hersendeel dat opvlamt bij angst en stress, onmiddellijk minder reageert op het moment dat mensen mild en aardig zijn. Dus als je vriendelijk bent voor jezelf op het moment dat je fouten maakt, faalt, je kwetsbaar voelt of pijn hebt, vermindert de stressreactie meteen. Er komt ook direct ruimte voor al die andere kanten in jezelf zoals speelsheid, creativiteit en plezier. Mildheid is ‘de’ manier om zelfkritiek en schaamte te verminderen en dat blijkt cruciaal te zijn voor je geestelijke gezondheid. Er wordt al jaren onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt ook dat meer mildheid er zelfs voor zorgt dat bv. stemmings- en angststoornissen verminderen. In de Ju-Ki weerbaarheidstraining wordt hier daarom ook veel aandacht aan besteed.

Door met een milde blik te kijken naar ‘waar je tegenaan loopt’ creëer je dus meteen meer ontspanning. Vanuit deze ontspannen houding maak je andere keuzes. Vanuit ontspanning is de stap naar acceptatie (en daarmee heling) een stuk dichterbij. Je kunt vanuit hier iets loslaten of het op een ‘andere manier’ met je mee nemen. Vaak werkt dit effectiever dan maar doorduwen en emoties (die er toch zitten) te negeren. Je wordt niet sterker door altijd door te gaan, maar juist krachtig door naar je gevoel te luisteren. Als je beter luistert, kom je dichter bij wie je echt bent.

 Verminderd direct de hoeveelheid stress.

 Geeft ruimte voor speelsheid, creativiteit en plezier.

 Mildheid zorgt voor betere zelfzorg.

Werkt helend.

Mildheid

Thema

02

Grenzen stellen

Gaan mensen niet over je heen lopen als je je met al die mildheid zo vriendelijk opstelt?
Dat is echt een misverstand. Het gaat er juist niet om dat je altijd glimlacht of een zacht ei wordt. Dat is namelijk helemaal niet wijs. Mildheid is voelen wat voor jou en je omgeving op dat moment goed is. Dat betekent dus ook je grenzen voelen.
Grenzen voelen is een van de thema’s in deze Ju-Ki training. Over welke grens wordt er heen gegaan en waar voel ik dit? Niet meteen overal op reageren, maar wel op tijd tegengas kunnen geven als het nodig is. Dus een stap vóór het grenzen stellen, is de grens überhaupt op tijd te leren voelen.

 Ervaren hoe je jou grenzen kunt voelen, zodat je tijdig grenzen kunt stellen.

 Ervaren hoe je op verschillende manieren je grenzen aan kunt geven vergroot je zelfvertrouwen.

 Door rustig en kalm je grenzen te stellen communiceer je helderder naar je kind/partner/collega toe, wat doorgaans een positief effect heeft op deze relatie.

 Dankzij grenzen te stellen geef je jezelf ruimte.

Grenzen stellen

Thema

03

Stevig staan

Zo gegrond zijn, dat wie of wat er ook tegen je aanduwt, je vanzelfsprekend terugveert. Balans heeft dus alles te maken met veerkracht. Dat betekent niet dat je altijd ‘perfect’ in het midden moet willen zijn. Nee, het hoort bij het leven om ook emoties als boos, gekwetst, gefrustreerd, gepassioneerd en verdriet te hebben. Maar dat je wel heel goed voelt waar dat midden is en jezelf traint daar altijd weer uit te komen. Je evenwicht verliezen heeft ook zijn positieve kanten en maakt je menselijk. Het vermogen om terug te veren ook. Altijd maar in balans willen zijn, dat is ‘m dus ook niet. ‘Een schip in de haven is veilig, maar dat is niet waar schepen voor bedoeld zijn.’ Juist door veranderingen te doorstaan, leren we evenwicht te ontwikkelen, koers te houden, de blik op de horizon te richten. Stevig staan… wordt stevig zijn. In je basishouding. Dus geen 'trucje', maar het zelf eigen maken, van binnenuit... wat bij jou past.

 Ontdek je (veer)kracht

 Stevig blijven staan in uitdagende situaties.

 Je eigen persoonlijke ruimte mogen, kunnen en durven innemen.

Stevig staan

Thema

04

Intuïtie

Lichaam en geest zijn sterk met elkaar verbonden. Je kent vast wel een situatie waarvan je in het begin al lang aanvoelde dat er iets niet klopte. Of een situatie waarbij je voelt dat je ‘dit moet doen’, zonder dat je verstand het echt kan volgen. Het is een enorme kracht als je hierop durft te vertrouwen, in combinatie met gezond verstand. Het is makkelijker om contact te maken met je gevoel en met je intuïtie als je in contact bent met je hele lichaam. Daarom zijn er oefeningen om je lichaamsbewustwording te vergroten. Met andere woorden: ook je intuïtie kun je trainen.

 Intuïtie leren inzetten in het contact met de ander.

 Leren vertrouwen op je buikgevoel.

 Je intuïtie gebruiken om ook echt in actie te komen.

Vertrouw je intuïtie

Thema

05

Focus

Daarnaast trainen we focus, want een goede focus in je leven, helpt je enorm in het richting geven aan je leven. Dat je zelf (weer) de regie hebt. En heel belangrijk; deze regie weet te behouden, ook als de omstandigheden moeilijk worden of zijn. Weten waar je wel en geen grip op hebt. Weten waar je wel of geen aandacht aan wilt besteden. Voelen waar jij voor staat. En blijft staan. Je eigen koers varen. Hoe heftig de golven ook zijn.

 Focus zorgt voor grip op je leven.

 Goede focus zorgt voor keuzes die beter bij je passen.

 Na acht trainingen een betere focus!

Focus on the good

Thema

06

Uit je hoofd in je lijf

Veel vrouwen zitten voortdurend in hun hoofd. Alles wordt uitvoerig geanalyseerd, vooraf, tijdens, achteraf, of beide. Daar is helemaal niks mis mee. Je kunt er echter wel last van krijgen als je hierin doorschiet. Want dan kan het zijn, dat je niet in beweging komt. In je hoofd weet je precies hoe je het wilt aanpakken of wat je wel of niet wilt. Maar dan…

Het wordt wat meer ontspannen, als je in het hier en nu kunt leven en je kunt vertrouwen op je gevoel, in combinatie met je verstand. Het wordt nog prettiger als je ook werkelijk in actie kan komen.

Dit vergt oefening. Daarom zitten in elke les oefeningen in tweetallen om dit eigen te maken. Waarin ik je steeds uitnodig om uit je hoofd en in je lijf te komen. Kijken wat er dan gebeurt. Dit hoeft natuurlijk niet meteen ‘perfect’ te gaan. Daarom heet het ook een ‘oefening’. In de vrouwengroep wordt er daarom ook gelachen, gehuild en gepraat. Het maakt soms het een en ander los, als je op je gevoel gaat navigeren.

Het is zo interessant en waardevol om dieper in te gaan op je lichaamstaal en hoe dit je gaat helpen in het dagelijks leven.

 Je vergroot je bewustwording van je eigen lichaam, houding, emoties en reactiepatronen. 

 Hierdoor kun je eerder grensoverschrijdend gedrag herkennen (of je nu zelf over je grenzen gaat of dat het een ander is).

 Door meerdere keren te oefenen, maak je nieuw gedrag eigen.

 Daardoor wordt de stap kleiner om het daadwerkelijk toe te gaan passen in je dagelijks leven 

Uit je hoofd in je lijf

Thema

07

Verbondenheid

In verbinding zijn met de ander. Tegelijkertijd jezelf niet verliezen in dit contact. In de Ju-Ki weerbaarheidstraining zitten diverse oefeningen die je uitnodigen om de verbinding aan te gaan met de ander, zonder het contact met jezelf te verliezen.

 Als je dichtbij jezelf wilt blijven en toch ook in contact met de ander.

 Je eigen koers varen, met oog voor de omgeving.

 Verbonden blijven met je innerlijke kracht en rust, ook onder druk.

Verbondenheid

Thema

08

kennismaken met trappen en stoten

Als je de techniek van goed kunnen trappen en stoten onder de knie hebt, dan maakt je dat fysiek weerbaarder. Fysieke weerbaarheid helpt je om je zelfverzekerder te voelen oftewel mentaal weerbaarder te worden. Weten welke lichaamswapens je hebt en hoe je deze in kunt zetten, is dus een waardevol onderdeel van de Ju-Ki training.

 Fysieke weerbaarheid maakt je mentaal weerbaar.

 Leren om in actie te komen, ook in spannende situaties.

 Je eigen kracht ervaren.

 Het is gewoon lekker om even los te mogen op een stootkussen!

Leren trappen en stoten
{

“Nu ik weet en heb ervaren hoe ik mezelf kan verdedigen, voel ik me mentaal veel sterker.

Lesindeling

  • Warming-up/ontspanning
  • Diverse fysieke en mentale oefeningen in tweetallen
  • Oefeningen met stootkussens/lichaamwapens
  • Cooling down/ontspanning

Bovenstaande kan verschillen in volgorde (ligt er aan of het een avond of een ochtend les is).

70% van de les bestaat uit psychofysieke oefeningen. Dat wil zeggen: oefeningen met een fysieke of actieve invalshoek die je alleen of samen met een ander doet. Gestoelt op de Rots en Water methodiek (psychofysieke methodiek).

30% is een invulling vanuit aikido, judo, yoga, mindfullnes en Ki oefeningen. Deze oefeningen voer je zowel alleen, als in tweetallen uit. Sommige oefeningen zijn in groepsverband.

In de Ju-Ki training zitten verschillende reflectie momenten. De oefeningen zijn divers. Dus er kunnen oefeningen bij zitten waar je ‘minder mee hebt’ en oefeningen waar jij juist heel veel inzicht door krijgt. De oefeningen zijn met wisselende traningspartners; zodat je steeds nieuwe ervaringen, ontdekkingen en kansen (op) doet.

Doordat er niet alleen gepraat wordt, maar ook fysiek gewerkt wordt, onthoud je de informatie beter en daarmee wordt het maken van de transfer naar je dagelijks leven makkelijker gemaakt. Waarom werken we met je lichaam en niet alleen met woorden? Omdat je lichaam niet liegt!

Het is fysiek niet intensief, te vergelijken met een half uurtje rustig wandelen. Het laatste kwartier wordt er gewerkt met stootkussens (de intensiteit bepaal je zelf).

Aangepaste oefeningen

Je hebt altijd de keuze en vrijheid om de oefening niet of aangepast te doen. Juist dat is immers ook een onderdeel van de training.

Challenge

Wekelijks krijg je een vrijblijvende verwerkingsopdracht (challenge) mee naar huis. Dit zorgt voor verdieping en implementatie van de stof: de transfer naar het dagelijks leven.

Heb je ervaring nodig?

We trainen op blote voeten. Ervaring in yoga of vechtsport of dergelijke is absoluut niet nodig om mee te kunnen doen. Iedereen kan meedoen!

Ju-ki training is geen therapie

De training is geen vervanging voor therapie of medicatie. Het kan echter wel een therapeutische werking hebben. Ook kan het een mooie ondersteuning zijn, naast je therapie. Of een logisch vervolg. Of juist een voortraject, om met meer vertrouwen de therapie in te gaan.

Wat ga jij uit deze training halen?

Uiteindelijk haal jij uit deze Ju-Ki training wat jij wilt en kunt halen… dat je bovenstaande niet ineens ‘allemaal kan’, maar kunt ervaren als een opstapje naar ‘hoe je dit verder kan ontwikkelen’.
En dat je verder gaat op je nieuw gekozen pad. Dat je het op een manier gaat doen wat voor jou werkt. Op jouw tempo. Met mildheid: Ju. Dat je Ki, je vitale energie en levenskracht, weer aangeboord wordt.
Kortom: Ju-Ki!

Mogelijkheid om individueel te starten

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je het misschien fijn vindt om één of meerdere individuele sessies te volgen voordat je met de groep gaat starten. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je het spannend vindt om (in een groep) te starten of omdat je per direct al hulp wilt en niet wilt wachten totdat de volgende groep start.

Als je twijfelt of Ju-Ki iets voor je is, is het ook mogelijk om te starten met een intake. We ontmoeten elkaar dan live. Ik luister naar je verhaal en we kijken samen naar je hulpvraag. Ook gaan we meteen fysiek met een oefening aan de slag en ervaar je wat dat met je doet. Daarna kies je of je vaker wilt komen of niet.

Bij individuele coaching starten we altijd met een intake. De intake en coach sessies duren ieder 60 minuten. Een intake kost €70,- en een coach sessie kost €80,-.
Meer info over individuele coaching vind je hier.

Ju-Ki training en yoga ruimte (Multi ruimte)

Ju-Ki trainingsruimte (Multi ruimte)

Ju-Ki training en yoga ruimte (Zolder)

Ju-Ki trainingsruimte (Zolder)

Ju-Ki welkom

Ju-Ki welkom

Stootkussens en plankjes

Stootkussens en plankjes

{

“De Ju-Ki training vond ik soms confronterend, maar daardoor ontstond er bij mij wel verandering, in positieve zin.

Na elke les is er tijd voor samen

Thee drinken

Het kan soms fijn zijn om nog wat na te praten over wat je hebt ervaren tijdens een training. Door de oefeningen samen te doen, leer je jezelf maar ook de ander beter kennen, dat schept verbinding. Na iedere les is er (geheel vrijblijvend) een gezamenlijk thee moment in een sfeervolle omgeving.

 Verhalen en ervaringen uitwisselen.

 Elkaar beter leren kennen.

 Verbinding.

 Gratis thee.

Samen thee drinken

Wat nadat de Ju-Ki training af is gerond?

Doorlopende training (next level)

Heb je na 8x nog geen genoeg van deze Ju-Ki training? Of wil je je vaardigheden blijven trainen? Jezelf nog verder ontwikkelen? Of een moment voor jezelf in de week... Zoek je nog meer verdieping, geef je dan op voor de doorlopende Ju-Ki training.

We trainen in een gemengde groep en het volgen van een basistraining is vereist. We gaan hier nog meer de diepgang in met een gevarieerd trainingsaanbod (Rots en Water, yoga, aikido, stoot en traptechnieken verbeteren, wapenlessen, zelfverdedigingstechnieken en ontspanningsoefeningen) afgestemd op de behoefte van de groep.
Elke dinsdagavond van: 18:30 tot 19:45, prijs: 40,- per maand of 150,- voor een 10 lessenkaart.

 De geleerde vaardigheden onderhouden en verdiepen.

 Je zelfverdedigings skills nog meer verbeteren en uitbreiden.

 Een moment voor jezelf in de week.

In je kracht staan

Geplande trainingen

Trainingsdagen 2024

Start: 20 februari
Leeftijd: 21-65 jaar
Dag:
dinsdag
Tijd:
20:00-21:30

afgerond

Start: 21 februari
Leeftijd: 21-65 jaar
Dag:
woensdag
Tijd: 9:00-10:30

afgerond

Start: 14 mei
Leeftijd: 21-65 jaar
Dag: dinsdag
Tijd:
20:00-21:30

geannuleerd

  • 20 februari (les 1)
  • 27 februari (les 2)
  • 5 maart (les 3)
  • 12 maart (les 4)
  • 19 maart (les 5)
  • 26 maart (les 6)
  • 2 april (les 7)
  • 9 april (les 8)
  • 16 april (reserve*)
  • 21 februari (les 1)
  • 28 februari (les 2)
  • 6 maart (les 3)
  • 13 maart (les 4)
  • 20 maart (les 5)
  • 27 maart (les 6)
  • 3 april (les 7)
  • 10 april (les 8)
  • 17 april (reserve*)
  • 14 mei (les 1)
  • 21 mei (les 2)
  • 28 mei (les 3)
  • 4 juni (les 4)
  • 11 juni (les 5)
  • 18 juni (les 6)
  • 25 juni (les 7)
  • maandag 1 juli (reserve*)
  • 2 juli (les 8)

 

Trainingsdagen 2024

Start: 20 februari
Leeftijd: 21-65 jaar
Dag:
dinsdag
Tijd:
20:00-21:30

afgerond

  • 20 februari (les 1)
  • 27 februari (les 2)
  • 5 maart (les 3)
  • 12 maart (les 4)
  • 19 maart (les 5)
  • 26 maart (les 6)
  • 2 april (les 7)
  • 9 april (les 8)
  • 16 april (reserve*)

Start: 21 februari
Leeftijd: 21-65 jaar
Dag:
woensdag
Tijd: 9:00-10:30

afgerond

  • 21 februari (les 1)
  • 28 februari (les 2)
  • 6 maart (les 3)
  • 13 maart (les 4)
  • 20 maart (les 5)
  • 27 maart (les 6)
  • 3 april (les 7)
  • 10 april (les 8)
  • 17 april (reserve*)

Start: 14 mei
Leeftijd: 21-65 jaar
Dag: dinsdag
Tijd:
20:00-21:30

geannuleerd

  • 14 mei (les 1)
  • 21 mei (les 2)
  • 28 mei (les 3)
  • 4 juni (les 4)
  • 11 juni (les 5)
  • 18 juni (les 6)
  • 25 juni (les 7)
  • maandag 1 juli (reserve*)
  • 2 juli (les 8)

 

* Voor elke training is er een extra reserve datum ingepland voor het geval een les een keer onverhoopt niet door kan gaan.

Het inhalen van een les

Heb je een les gemist? Geen probleem, je kunt de les bij een andere groep inhalen. Per cursus kun je 1 gemiste les kosteloos inhalen. Heb je meerdere lessen gemist dan kun je zelf kiezen welke les je in wilt halen. Wil je meer dan 1 gemiste les inhalen in een andere groep dan kost dat €30,- per extra les. Via bovenstaand data-overzicht zie je wanneer de lessen van alle groepen zijn. Je bent zelf verantwoordelijk om contact met mij op te nemen om de les in te halen. Dit moet wel altijd vooraf in overleg.

Bij deelname van de cursus krijg je van mij een handout met het lesoverzicht. Deze lesnummers corresponderen met de lesnummers in bovenstaande tabel. Zo kun je voor jezelf duidelijk terugvinden welke les je wanneer in kunt halen.

Heb je meerdere lessen gemist of wil je niet wachten met inhalen tot een volgende groep, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om een individuele sessie met mij in te plannen. Dit brengt echter wel aanvullende kosten met zich mee. Hier zijn verschillende opties mogelijk en dit gaat altijd in gezamenlijk overleg, afhankelijk van jouw situatie, wensen en mogelijkheden.
Voorbeeld: Een volledige individuele les inhalen duurt 1,5 uur en kost €120,- maar het kan ook mogelijk zijn om 2 lessen samen te pakken en elke les iets in te korten.
Indien er nog andere mensen uit jouw groep dezelfde les hebben gemist dan kun je ook samen de les in een individuele sessie inhalen. Je deelt dan samen de kosten.
Neem vooral contact op voor de mogelijkheden, daar komen we samen wel uit.

Start: Momenteel staan er geen nieuwe groepen gepland
Aantal trainingen: 8
Dag en tijd: zie boven in de tabel
Locatie: Trainingscentrum Michi, Staddijk 41, Nijmegen
Prijs: 480,-

Door: Tineke Klaassen

vraag en antwoord over deze training

Wat zou je tegen andere vrouwen over deze training willen zeggen? 

“De Ju-Ki training zorgt voor veel rust in mijn hoofd en lichaam en de omgeving voelt erg veilig dankzij het groepsproces en Tineke haar vaardigheden.”

“Gewoon doen!”

“Absoluut een aanrader. Gun dit jezelf!”

“Als je denkt dat het ‘eng’ is: het is echt heel veilig. Er komen allemaal leuke vrouwen. Haha.”

“Je doet elke oefening steeds met een ander. En iedereen had een andere persoonlijkheid, dat deed ook iets met mij. Juist hiermee oefenen, trainen, dat gaf mij nieuwe inzichten. Ook vond ik de saamhorigheid die ontstond fijn, er ontstond een band waardoor ik het vertrouwen kreeg in deze groep. Ook kon ik leren van andere vrouwen. Dat ging eigenlijk vanzelf en op een natuurlijke manier.”

Waarom zou je deze training bij Tineke moeten doen? 

“Tineke is heel meelevend, gevoelig en straalt veel rust/liefde uit. Ze geeft je het gevoel alsof je jezelf mag zijn en accepteert je grenzen. Alle gevoelens mogen er zijn en dat is super fijn.”

“Tineke luistert, respecteert en is gevoelig. Je voelt je veilig bij haar.”

“Tineke weet een hele fijne en veilige sfeer in de groep te creëren waardoor er echt een verbinding ontstaat. Na het trainen kun je vrijblijvend thee drinken. In onze groep deed iedereen dat ook en was er ruimte om je verhaal kwijt te kunnen en wordt er echt naar je geluisterd.”

“Omdat Tineke in staat is om de groep heel sterk en veilig te maken. Dit versterkt het vertrouwen in elkaar om toch iets te proberen wat ‘eng’ is.”

Wat heeft de Ju-Ki training jou tot nu toe gebracht? 

“Meer bewustzijn. Ik kan bepaalde technieken toepassen waardoor ik mij zelfverzekerder en sterker voel. Ik durf mijn grenzen meer aan te geven en te voelen.”

“Rust en dat er dingen weer gemakkelijk gaan.”

“Meer zelfvertrouwen.”

“Focus op eigen kracht.”

Meer basis in mijn zelf-vertrouwen. Ook door de milde manier van lesgeven van Tineke: laagdrempelig en kleine stappen. Daarnaast heb ik door deze training het inzicht gekregen dat ik normaler ben dan ik dacht in mijn onzekerheid die ik heb. Andere vrouwen worstelen hier ook mee, ik ben niet de enige.

Wat vond je leuk in de trainingen? 

“Het trappen tegen de stootkussens, haha.”

“De samenwerking met elkaar.”

“Ondanks spannend… het plankje doorslaan.”

“De groep, Tineke, de interactie, de les over intuitie. Met je ogen dicht voelen waar mensen om je heen zijn en waar niet.”

De variatie aan oefeningen en dat het echt ook om zelfverdediging ging. Ik vond het schoppen en trappen op de stootkussens super leuk! Dan kon ik echt even stoom afblazen! Ik had dit van te voren niet verwacht dat ik dat zo leuk zou vinden.

Wat vond je spannend in de training? 

“Dat plankje doormidden meppen gaf me een enorme boost. Ik vond dat best eng. Mijn arm is kwestbaar maar mijn arm kan het aan. Vertrouwen in mijn lichaam is zo moeilijk na ernstig ziek te zijn geweest. Ik heb nu weer het vertrouwen terug in mijn lijf.”

Waarom zou je het iemand af- of aanraden? 

“Ik zou het zeker anderen aanraden, vooral wanneer je het gevoel hebt dat je niet genoeg in verbinding staat met jezelf.”

“Om de vele doelen, die ik mezelf gesteld had, behaald heb.”

“Omdat het zo belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Als je goed voor jezelf kan zijn kun je ook beter voor een ander zijn.”

“Ik heb de training al aan meerdere mensen aangeraden omdat dit heel veel kracht en bewustzijn brengt.”

Wat was voor jou heel belangrijk wat je geleerd hebt? 

“Ik kan veel beter met paniekaanvallen omgaan door de rust in mezelf te bewaren.”

“Loslaten en mezelf niets van andere aantrekken.”

“Dat een minder sterke uitstraling kwetsbaar maakt. Dat ik sterker ben dan ik dacht.”

Voelde je je veilig tijdens de training? 

Ik voelde me thuis. Zo heb ik de sfeer ervaren. Ik voelde me ook veilig om dingen te delen in de groep. Dat kwam door de open sfeer. Ik voelde ook de vrijheid om een oefening niet te doen, of op een andere manier.

Wat vind je van de ruimte waar we trainen? 

“Ik vind de multiruimte heel fijn. Open, licht en rustig. De zolder is echt prachtig en lekker ruim.”

“De ruimte waar we trainen is echt veel fijner dan bijv. een gymzaal.”

De trainingen worden gegeven in
Trainingscentrum Michi
Staddijk 41, Nijmegen

tineke@ju-ki.nl

06-45624488

facebook

youtube

instagram

linkedIn

KvK nr: 75573911

IBAN: NL85 SNSB 0785 7201 62

KvK nr: 75573911

IBAN: NL85 SNSB 0785 7201 62

Share This