10 redenen voor mannen om te kiezen voor Ju-Ki

door 30 oktober 2020Ju-Ki

10 goede redenen voor mannen om te kiezen voor een Ju-Ki training.

Een paar keer per jaar start er een weerbaarheidstraining voor mannen en vrouwen. Deze mix van mannen en vrouwen zorgt voor een andere energie in de groep, in vergelijking met een groep met alleen vrouwen. Beide groepen hebben voordelen.

Het voordeel van een gemengde groep is dat vrouwen een kans krijgen om met mannen te trainen en dus in contact te komen met een andere kracht en energie. Voor wie dit leuk vindt, is dit zeer leerzaam en een leuke ervaring. Voor mannen is het gaaf om de kwaliteiten van de vrouwen in de groep te ervaren (en er van te leren) en te trainen met andere mannen. Door deze mix, is de groep meer een natuurlijke afspiegeling van de samenleving. Trainen in een vrouwengroep heeft natuurlijk ook voordelen, daar ga ik echter op een andere blog op in! Weeg als vrouw dus af, welke trainingsomgeving, jij, op dit moment, nodig hebt.

In deze blog richt ik mij even tot de mannen en beschrijf ik 10 redenen waarom een weerbaarheidstraining bij Ju-Ki ook voor mannen juist interessant is.


01 Lichaamshouding

Het bewust goed inzetten van je lichaamshouding verlaagt het bekende stresshormoon Cortisol. Zeker in te zetten op je werk of tijdens lastige situaties. Dus hier gaan we mee aan de bak!

Lichaamshouding
20% van communicatie is verbaal.
80% van communicatie is lichaamstaal.
Mensen beoordelen jou in minder dan 1 seconde.

02 Grenzen stellen

Bewustwording van je grenzen, helpt om op tijd en rustig je grenzen aan te geven, waardoor je minder taken op je bord krijgt en je meer tijd over hebt voor jezelf.

Grenzen stellen

03 Stap uit je comfort zone

Wanneer je oefent met grenzen opzoeken en respecteren, zul je dit ook in andere situaties herkennen en toe kunnen passen. Als je tijdens een training je grenzen verlegt, zul je in je dagelijks leven ook leren je ruimte in te nemen.

Stap uit je comfort zone

04 Innerlijke rust

Zelfvertrouwen is de grootste leverancier van innerlijk rust. Hierop terug kunnen vallen, je eigen basis verstevigen: juist in deze Corona tijd!

Innerlijke rust

05 Mildheid

Door te kijken met mildheid naar je eigen struggels, neemt je levensvreugde toe. In plaats van maar door te douwen of te streng voor jezelf te zijn. Mildheid zorgt voor acceptatie. Acceptatie zorgt voor heling. Heling draagt bij aan je fit voelen. Jezelf forceren brengt je juist op een achterstand. Luisteren naar je lichaam, grenzen herkennen en respecteren is essentieel om fit te blijven.

Mildheid

06 Regie over je eigen leven

Wanneer je tijdens de trainingen je gedachten en je fysieke reacties leert waarnemen, zul je ook in het dagelijks leven minder een speelbal zijn van dat wat je zoal overkomt.

Eigen fysieke reacties waarnemen

07 In contact met jezelf

De oefeningen brengen je in contact met jezelf. Een grotere verbondenheid met je innerlijk heeft positieve invloed op je relaties, op je werk en op de manier waarop je met uitdagingen omgaat.

In contact met jezelf

08 Goede focus

Het is goed om je hoofd af en toe kalm te maken. De stabiliteit en innerlijk rust die bij een Ju-Ki training wordt opgebouwd kan juist in je gewone leven tot goede focus leiden. Vanuit een rustige mind, kun je beslissingen maken die goed voor je zijn.

Focus

09 Zelfreflectie

Wanneer er onder hoge werkdruk en verwachtingen gepresteerd moet worden en flexibiliteit wordt verwacht (juist in deze tijd), is het vooral voor mannen verleidelijk om de gevoelswereld uit te schakelen. Er kan dan weinig ruimte zijn voor zelfreflectie. Juist hierin kan deze Ju-Ki training een waardevolle bijdrage leveren.

Zelfreflectie

10 Kennismaken met trappen en stoten

Als je de techniek van kunnen stoten en trappen onder de knie hebt, dan maakt je dat fysiek weerbaarder. Fysieke weerbaarheid vertaalt zich terug in mentale weerbaarheid. Het is van wezenlijk belang om te ervaren hoeveel kracht je al in je hebt en hoe je dit kunt beheersen en zelf kan doseren. Trappen, pakkingen en stoten is dus een belangrijk onderdeel van de Ju-Ki training.

Leren stoten

Wat vindt Mark?

“ Hallo mijn naam is Mark. Afgelopen zomer heb ik meegedaan aan een Ju-Ki workshop. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik worstel al een tijdje met mezelf en aangezien Ju-Ki je mentale weerbaarheid zou verbeteren had ik me opgegeven om dit eens te proberen. Het was erg leuk en interessant. Je bent interactief bezig met de andere cursisten en dit spreekt me erg aan. Door samen ‘spelenderwijs’ situaties uit het dagelijks leven na te bootsen, leer je hoe om te gaan met dezelfde soort situaties in de echte ‘harde’ wereld. Door deze training te doen kwam ik weer in contact met mezelf. Er is geen goed of fout maar je leert wel door de verschillende oefeningen wat beter bij je past, je komt dichter bij je gevoel.”

Wat vindt Mark?

Nieuwe groep

Op 8 december 2020 stond er een nieuwe groep mannen en vrouwen gepland. Omdat we nu (net als alle andere contactsporten) door Corona niet binnen de 1,5 meter mogen trainen schuift de training door tot het moment we wel weer mogen starten.
We trainen 8 x op de maandagavond van 19:30-21:00. Je bent heel welkom om mee te doen. Wacht echter niet te lang… er zijn al mannen en vrouwen die zich hebben aangemeld en er is nu nog plek.
Twijfel je om je op te geven ivm Corona? Mijn advies is ‘gewoon doen’. De startdatum is door Corona onbekend maar zodra we mogen starten gaan we starten en dan ben je in ieder geval zeker van een plekje.
Voor meer info kijk op: Ju-Ki weerbaarheidstraining voor mannen en vrouwen

4 Reacties

 1. Joris van Kampert

  Hoi Tineke, Ik heb serieus interesse om mij op te geven. Ik vind de thema’s namelijk heel interessant. Ik heb nog wel een vraag voordat ik beslis: ‘Zijn de trainingen (naast het trappen en stoten) vooral theoretisch of juist met bewegende oefeningen?’
  Groet, Joris

  Antwoord
  • Tineke

   Hallo Joris,
   Goede vraag. De training bestaat met name uit actieve oefeningen, in beweging dus. Afwisselend: alleen, in tweetallen of met de hele groep tegelijk. Na elke oefening is er ruimte om je ervaring te delen met elkaar (met diegene met wie je op dat moment traint) als daar behoefte aan is. Op deze manier ontstaat er op een natuurlijke manier ruimte voor reflectie. Dit kunnen hele waardevolle momenten zijn, waarin ‘de kwartjes vallen’ of ‘eye-openers’ zijn of een bevestiging van wat je al wist. De oefeningen zijn wel degelijk gestoeld op verschillende theorieën. Op het einde van elke les ontvang je daarom een hand-out met relevante achtergrond informatie. Zodat je tijdens de training niet hoeft te schrijven, maar je kunt focussen op de oefeningen zelf.
   Is je vraag zo beantwoord?
   Sportieve groet,
   Tineke

   Antwoord
 2. Joris van Kampert

  Dank je voor je antwoord Tineke. Ik wil dan graag meedoen. Hoe kan ik me het beste aanmelden?

  Antwoord
  • Tineke

   Hoi Joris, Leuk dat je meedoet. Je kunt je aanmelden via het contactformulier. Ik stuur je daarna de aanvullende informatie.
   Groet, Tineke

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs van Ju-Ki

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Ja… vakantie! Tijd om me onder te dompelen met dikke boeken. En Susan Smit heeft een parel geschreven: “De wijsheid van de heks”. Maar wat heeft dat met Ju-Ki te maken? Bij Ju-Ki leer je om contact te maken met je buikgevoel om daar stevigheid te genereren om vervolgens…

Lees meer
Ja zeggen met heel je hart

Ja zeggen met heel je hart

Weerbaarheid is niet alleen NEE kunnen zeggen. Maar juist ook volmondig JA durven zeggen – met heel je HART –

Natuurlijk trainen we vaardigheden en ervaar je hoe het is om nee te zeggen. Juist om je eigen grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast maken we ook een reis…

Lees meer
Kalmaandag

Kalmaandag

Relax! Makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je gevoelig bent voor negatieve emoties of gedrag van anderen. Ken je dat? Je wilt je werkdag fris beginnen, nieuwe week! En dan laat je je toch weer beïnvloeden door je huisgenoten of gezinsleden… en daar gáát je...

Lees meer
Share This