Durf te stralen

door 14 augustus 2020Ju-Ki

Wat maakt dat je niet kan of durft te stralen? Wat houdt je tegen? Een interessante vraag, die heel zinvol kan zijn om jezelf te stellen.

Dat je het leven kan omarmen. Met wat er is. Wat er ook allemaal om je heen gebeurd. In welke situatie je ook zit. Of je nu midden de zon staat of in een fikse regenbui. Het leven omarmen, is dus ook jezelf accepteren zoals je bent. Met een milde blik kijken naar jezelf en toelaten, voelen wat er is. Kan verzachten wat hard is. Kan troosten wat pijnlijk is. Kan uitrusten, waar moe is. Kan accepteren dat er angst is. Zonder het groter of kleiner te maken.

Okay zijn met jezelf, zodat je weer mág stralen! Voel je dat je tegengehouden wordt om in je kracht te gaan staan? Kijk dan eens of je kunt onderzoeken wat dit dan is. Wat maakt dat je niet kan of durft te stralen? Wat houdt je tegen? Een interessante vraag, die heel zinvol kan zijn om jezelf te stellen. Praat er over met een goede vriend of vriendin.

Bij stil staan (voelen) wat je écht nodig hebt en dit vervolgens organiseren (doen). Zorgen voor je basis. Dan kun je een regenbui weer aan. Dan kun je weer lachen en het leven een tikkeltje minder serieus nemen. Weer spelen en de flow opzoeken waar jij goed bij gedijt. Je eigen energie op peil houden zodat je kunt gaan stralen.

Voel je het verlangen om dit te kunnen? Zou je hier een begin mee willen maken, maar weet je niet hoe of loop je steeds vast? Een Ju-Ki training gaat je inzichten en praktische handvatten geven om dit weer in beweging te krijgen, de richting uit, die jij wilt, dichtbij jezelf.

1 Reactie

  1. Gijs

    Gave foto!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs van Ju-Ki

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Ja… vakantie! Tijd om me onder te dompelen met dikke boeken. En Susan Smit heeft een parel geschreven: “De wijsheid van de heks”. Maar wat heeft dat met Ju-Ki te maken? Bij Ju-Ki leer je om contact te maken met je buikgevoel om daar stevigheid te genereren om vervolgens…

Lees meer
Ja zeggen met heel je hart

Ja zeggen met heel je hart

Weerbaarheid is niet alleen NEE kunnen zeggen. Maar juist ook volmondig JA durven zeggen – met heel je HART –

Natuurlijk trainen we vaardigheden en ervaar je hoe het is om nee te zeggen. Juist om je eigen grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast maken we ook een reis…

Lees meer
Kalmaandag

Kalmaandag

Relax! Makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je gevoelig bent voor negatieve emoties of gedrag van anderen. Ken je dat? Je wilt je werkdag fris beginnen, nieuwe week! En dan laat je je toch weer beïnvloeden door je huisgenoten of gezinsleden… en daar gáát je...

Lees meer
Share This