Ja zeggen met heel je hart

door 29 april 2023Ju-Ki

‘Ja’ zeggen met heel je hart

Weerbaarheid is niet alleen ‘NEE’ kunnen zeggen Maar juist ook volmondig ‘JA’ durven zeggen
– met heel je HART –

Natuurlijk trainen we vaardigheden en ervaar je hoe het is om nee te zeggen. Juist om je eigen grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast maken we ook een reis naar je hart. Om daadwerkelijk contact te maken met je binnenwereld. Om vanuit daar volmondig ja te zeggen.


Je ruimte in durven nemen

Je ruimte in te nemen. Wel die stap te maken en de hulp aannemen van een goede vriend die z’n hand uitsteekt. Wel je dromen durven te volgen, wel je verantwoordelijk te pakken en wel beginnen aan iets totaal nieuws. Dat is nogal wat.

Hoe werkt dit dan? Door veel in je hoofd te zitten, analyseer je de situatie uitstekend. Het is natuurlijk heel wijs om dingen te overdenken. Na te gaan wat de gevolgen kunnen zijn, of wat je de volgende keer beter kunt doen of hoe je het aan kunt pakken. Maar hiermee kun je vraagstukken ook onnodig groter of complexer maken, dan ze in werkelijkheid zijn.

Uit je comfort zone

Dus naast het analyseren ook in het hier en nu te zijn en gevoelsverbinding met de situatie te maken; elk gevoel observeren en serieus te nemen en toe te laten, zonder het weg te lachen… kun je echt tot hele nieuwe inzichten komen. Je hart volgen vergt moed. Daarom is het trainen van je mentale kracht zo ontzettend belangrijk in dit proces.

Volg je hart – en niet je ego

Lijkt het je heerlijk om meer vanuit je hart keuzes te maken? Deze keuzes zullen wellicht beter bij je passen. Dat zijn hele andere keuzes dan als je Ego aan het woord is. Ha, ja. Je ego ‘moet’ zich keer op keer bewijzen. Maar leven vanuit je hart zal meer vanuit mildheid zijn. Dat wil niet zeggen dat je vies bent van een uitdaging. Maar dat wil wel zeggen dat het okay is zoals je bent, met al je fouten, struggels en probeersels. Dat je genoeg bent.

Mislukken is zoveel leuker dan nooit proberen

Een droom waar maken met gezond verstand én vanuit je hart. Met passie werken aan een doel. Daardoor kom je in een heerlijke flow met goede focus en ontstaat er zoveel moois. Ook als het ‘mislukt’… dan ben je in ieder geval dichtbij jezelf gebleven … en als het lukt om hier dan met mildheid naar te kijken, kan je grootste mislukking zomaar een briljant nieuwe kans zijn.

Pak je kans

Lijkt het je tof om zelf deze reis naar je hart te maken? Kijk dan eens op het trainingsoverzicht of er een Ju-Ki weerbaarheidstraining bij zit die bij je past. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten.


Twijfel je? Bel, app of mail gerust!

Warme groet,
Tineke

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs van Ju-Ki

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Ja… vakantie! Tijd om me onder te dompelen met dikke boeken. En Susan Smit heeft een parel geschreven: “De wijsheid van de heks”. Maar wat heeft dat met Ju-Ki te maken? Bij Ju-Ki leer je om contact te maken met je buikgevoel om daar stevigheid te genereren om vervolgens…

Lees meer
Kalmaandag

Kalmaandag

Relax! Makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je gevoelig bent voor negatieve emoties of gedrag van anderen. Ken je dat? Je wilt je werkdag fris beginnen, nieuwe week! En dan laat je je toch weer beïnvloeden door je huisgenoten of gezinsleden… en daar gáát je...

Lees meer
Stay patient and trust your journey

Stay patient and trust your journey

Geduldig blijven. Dat hebben we afgelopen weken vaak gehoord. Maar hoe houd je vertrouwen als je het moeilijk hebt? Of dit nu door Corona komt of dat dit hier los van staat. Door de beperkende maatregelen kan er veel niet.

Lees meer
Share This