Kalmaandag

door 22 februari 2022Ju-Ki

Relax!

Makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je gevoelig bent voor negatieve emoties of gedrag van anderen. Ken je dat? Je wilt je werkdag fris beginnen, nieuwe week! En dan laat je je toch weer beïnvloeden door je huisgenoten of gezinsleden… en daar gáát je positieve start van de week.


10 tips voor als je gevoelig bent voor negatieve sfeer van een ander

01 Is dit mijn gevoel of van iemand anders

Ten eerste, vraag jezelf af: is dit nu mijn gevoel of van iemand anders? Het kan beide zijn. Is het van de ander? Laat het daar. Moet je hier wel degelijk iets mee? Los het direct op, of als het wat ingewikkelder ligt, ‘parkeer’ het en maak hier tijd voor vrij als je er werkelijk de aandacht voor kan opbrengen. Is het van jezelf? Kijk wanneer een goed moment is om hier serieus aandacht aan te schenken en doe dit dan op dat moment.


02 creëer afstand

Indien mogelijk, creëer letterlijk afstand met de mogelijke bron. Ga ten minste op zes meter afstand staan; merk op of je enige verbetering ervaart. Even naar buiten gaan kan hierbij helpen.


03 centreer jezelf

Centreer jezelf gedurende enkele minuten door je te concentreren op je ademhaling… Adem de zware emoties uit, adem kalmte in. Dit helpt om jezelf te gronden en weer in je eigen kracht te komen. Zie hoe de zwaarte als een grijze mist van je lichaam wegglijdt en een gevoel van lichtheid binnenkomt. Dit kan snel resultaat opleveren.

A simple reminder

04 bescherm jezelf

Bescherm jezelf. Een handige vorm van bescherming die vele mensen gebruiken, heeft te maken met het visualiseren van een stroom van wit licht (of elke andere kleur die je voelt dat je versterkt) rondom je gehele lichaam. Denk eraan als een schild dat dat de donkere vibraties buiten houdt, maar sta ook toe dat het positieve erin mag doordringen.


05 plaats een spiegel tussen jou en de ander

Plaats in gedachten een spiegel tussen jou en de ander, zodat de ander in de spiegel kijkt en terugkrijgt wat hij zelf uitstraalt. Het bereikt jou niet meer.


06 gegrond zijn

Blijf altijd de grond onder je voelen. Adem naar je onderbuik. Als je goed gegrond bent kun je veel meer aan.


07 kijk uit naar positieve mensen

Kijk uit naar positieve mensen en situaties. Spendeer tijd met iemand die de mooie kant van de dingen ziet. Luister naar hoopvolle mensen. Hoor het vertrouwen dat ze hebben in zichzelf en anderen.


08 Omring je met mooie muziek

Omring je met mooie muziek, kunst. Als je gevoelig bent, dan ben je dus ook gevoelig voor positieve sferen; deze kun je zelf creëren.


09 Herpak jezelf

Herpak jezelf. In een Ju-Ki training is er volop aandacht voor hoe je jezelf weer kunt herpakken. Dit oefenen we door te doen. Simpel, maar erg effectief.


10 Focus op je eigen taken

Focus je weer op je eigen taken.


Focus je op je taken

Voor vandaag wens ik je vooral… een kalmaandag!

Tineke

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs van Ju-Ki

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Ja… vakantie! Tijd om me onder te dompelen met dikke boeken. En Susan Smit heeft een parel geschreven: “De wijsheid van de heks”. Maar wat heeft dat met Ju-Ki te maken? Bij Ju-Ki leer je om contact te maken met je buikgevoel om daar stevigheid te genereren om vervolgens…

Lees meer
Ja zeggen met heel je hart

Ja zeggen met heel je hart

Weerbaarheid is niet alleen NEE kunnen zeggen. Maar juist ook volmondig JA durven zeggen – met heel je HART –

Natuurlijk trainen we vaardigheden en ervaar je hoe het is om nee te zeggen. Juist om je eigen grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast maken we ook een reis…

Lees meer
Stay patient and trust your journey

Stay patient and trust your journey

Geduldig blijven. Dat hebben we afgelopen weken vaak gehoord. Maar hoe houd je vertrouwen als je het moeilijk hebt? Of dit nu door Corona komt of dat dit hier los van staat. Door de beperkende maatregelen kan er veel niet.

Lees meer
Share This