Met beide benen op de grond

door 8 januari 2020Ju-Ki

Sta jij met beide benen op de grond?

Wat gebeurt er met je als je uit balans raakt? Vandaag hebben we geoefend en gespeeld met veerkracht. Jezelf herpakken. In mijn optiek is het niet de kunst om altijd en overal maar in balans te zijn. Zo zit het leven niet in elkaar. Er kan chaos zijn. Pijn. Tegenslagen. Of ‘druk’ van buitenaf. Hoe ga je met alle prikkels om? Waar sta jij dan? En sta je dan nog stevig? 

De kunst is wat mij betreft om in die chaos, de rust in jezelf te vinden en dichtbij jezelf te blijven. De storm wordt er niet minder van. Maar hoe jij je pad verder gaat, wel prettiger. Dichtbij jezelf: dat past je goed. Dat voelt lichter. Dat gaat meer als vanzelf. Dat kost je minder energie. In plaats van ‘verharden’,  ‘te vechten’, ‘te blijven controleren’, of door zoveel mee te gaan met de ander (of te pleasen) dat je jezelf helemaal kwijt raakt. 

Bij jezelf blijven wil niet zeggen dat je dan altijd wint van die ander of elke situatie de baas bent, maar je bent jezelf in ieder geval trouw gebleven. Je blijft ondanks de golven, je eigen koers varen. Goed. Soms is het echt moeilijk om opnieuw je richting te bepalen na een hoge golf. Maar je kunt jezelf wel weer herpakken. En dat geeft nieuwe energie. Dat je het leven aan kan en dat jij (weer) aan het roer staat.

Om hiermee goed te kunnen oefenen zitten er in de Ju-Ki training elementen als ‘spanning’ en ‘chaos’ verwerkt, zodat je het kan ervaren en er van kan leren. Want zulke vaardigheden kun je niet alleen leren door er alleen maar over te lezen. Door het zelf te gaan doen en hier stapsgewijs in begeleid te worden, ga je het beter onthouden. Onderzoeken wat voor jou werkt… dit kunnen uitproberen met verschillende mensen. Dit herhalen. Dát alles bij elkaar maakt dat je het eigen kunt gaan maken. Dat je het fysiek en mentaal bewust anders kunt gaan doen. Krijg je zin om dit ook eens te ervaren? Heb je het verlangen om je eigen kracht te (her)ontdekken? Kijk dan eens op de site welke training bij je past. Gun jezelf deze kans. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Ik ben Tineke Klaassen. Ik heb Ju-Ki opgericht en ik geef de Rots en Water- en Ju-Ki weerbaarheidstrainingen. Wil je meer over mij te weten komen, klik dan hier.

Ju-Ki Trainingen

Rosie the Riveter Jongeren

Meest gelezen blogs

Categorieën

Ju-Ki (4)
Rots en Water (0)
Weerbaarheid (0)

Volg mij

Meer interessante artikelen

De kunst van het leven

De kunst van het leven

Wat blijft er van je over?
Als je ego geknakt is.
Als het dierbare leven, door je vingers is geglipt.
Weg, verloren.
De weg kwijt.
Geen grond onder je voeten…

Lees meer
Welke type mens ben jij

Welke type mens ben jij

Welke type mens ben jij? Meer het vurige type of de pleaser?  Of laat je dit afhangen van de ander? In alle drie de gevallen verlies je misschien iets van je eigenheid. Neem je te veel ruimte in? Of juist te weinig?  Vandaag hebben we weer ervaren waar je...

Lees meer
Wat betekent Ju-Ki?

Wat betekent Ju-Ki?

Ju-Ki? Waar staat dat eigenlijk voor, wat betekent het?
In deze blog leg ik uit wat de woorden Ju en Ki letterlijk betekenen, wat het voor mij betekent en waarom ik mijn bedrijfje deze naam heb gegeven.
Ju staat voor…

Lees meer
Share This

Deel deze pagina

Vindt je dit een interessante pagina, deel het dan met je vrienden.