Out of control

door 21 augustus 2020Ju-Ki

Soms gebeurt er zoiets heftigs in je leven, dat je situatie totaal is ontwricht en ‘out of control’ bent.

Je verliest een heel dierbaar iemand om je heen of je baan, een scheiding… je veilige plek. Opeens ben je de weg of… jezelf kwijt. Of allebei. Waar je normaal gesproken ‘in control’ bent, voel je je nu misschien out of control, verloren, stuk, ontheemd, onzeker of lam geslagen door de situatie. Wat te doen?

Dat dit soort dingen tijd nodig hebben en het iedereen kan gebeuren is vrij vanzelfsprekend. Tijd, rust, goede afspraken met je werkgever, goede vrienden, lieve familieleden en goede (professionele) hulp kan bijdragen aan het helen.

Als je weer een beetje overeind bent gekrabbeld. Je het gevoel hebt ‘hey, ik ben er weer een beetje’ en je weer om je heen kan kijken… dan kan het toch nog zijn dat je je nog wat wankel voelt. Je bent immers nog bezig in dat nieuw hervonden ‘evenwicht’ je staande te houden en dat vraagt veel energie en is niet altijd makkelijk.

Dit kan hét perfecte moment zijn om een Ju-Ki training te volgen. Met praktische handvatten, oefeningen die je inzichten en inspiratie geven hoe je je basis kan verstevigen. I.p.v. te ‘vechten’ met jezelf, jezelf te ontmoeten. Oefeningen om te voelen waar je grens ligt, zodat je op tijd je grenzen aan kan geven (en hoe dan?).
Dat je je lijf weer kan en mag vertrouwen. Dan is het best fijn dat er iemand met een bordje staat: ‘deze kant op’. Dan is het best fijn als je hoort en ziet dat anderen om je heen er ook mee struggelen. Je bent echt niet de enige.

Mijn uitnodiging staat: kom trainen op blote voeten; voelen en ervaren hoe krachtig je bent. Kijken we samen hoe je uit je hoofd en weer in je lijf kunt komen. Zodat jij vanuit rust en zelfvertrouwen weer zelf richting kan geven en je eigen pad met vertrouwen kan vervolgen.

Je bent welkom!

1 Reactie

  1. Hannah van Casteren

    Zo herkenbaar dit. Ik kan de Ju-Ki training zeker aanraden. Het heeft mij echt geholpen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs van Ju-Ki

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Ja… vakantie! Tijd om me onder te dompelen met dikke boeken. En Susan Smit heeft een parel geschreven: “De wijsheid van de heks”. Maar wat heeft dat met Ju-Ki te maken? Bij Ju-Ki leer je om contact te maken met je buikgevoel om daar stevigheid te genereren om vervolgens…

Lees meer
Ja zeggen met heel je hart

Ja zeggen met heel je hart

Weerbaarheid is niet alleen NEE kunnen zeggen. Maar juist ook volmondig JA durven zeggen – met heel je HART –

Natuurlijk trainen we vaardigheden en ervaar je hoe het is om nee te zeggen. Juist om je eigen grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast maken we ook een reis…

Lees meer
Kalmaandag

Kalmaandag

Relax! Makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je gevoelig bent voor negatieve emoties of gedrag van anderen. Ken je dat? Je wilt je werkdag fris beginnen, nieuwe week! En dan laat je je toch weer beïnvloeden door je huisgenoten of gezinsleden… en daar gáát je...

Lees meer
Share This