Welke type mens ben jij?

door 11 februari 2020Ju-Ki

Welke type mens ben jij? Meer het vurige type of de pleaser? 

Of laat je dit afhangen van de ander? In alle drie de gevallen verlies je misschien iets van je eigenheid. Neem je te veel ruimte in? Of juist te weinig? 

Vandaag hebben we weer ervaren waar je bij jezelf de kracht voelt. En hoe je je (prachtige!) vurige power kan ‘hanteren’, zonder jezelf te overschreeuwen. Of dat je opgebrand raakt. Hoe kun je dichterbij jezelf blijven? Dus wel die energieke en krachtige ervaring van dat vuur, maar dit zodanig kanaliseren dat je het richting kan geven vanuit rust? Nou, precies dit, hebben we vandaag geoefend. In tweetallen en verschillende, van makkelijk naar steeds moeilijkere, oefeningen toegepast. Soms gewoon leuk, soms lekker lachen, soms best confronterend en soms fijn dat je dit vaker kan oefenen en kan wisselen van partner. Soms is het ook moeilijk. Maar juist waar het ‘schuurt’, waar je ‘m voelt… daar zit meestal ook het leerproces.

Door bewust fysiek en mentaal anders te reageren in een oefening, onthoud je dit beter en lukt het makkelijker om dit toe te passen in je dagelijks leven. En het leuke van een oefening… het woord zegt het al: ‘je mag het oefenen’. Je hoeft het niet meteen te ‘kunnen’. Gewoon eerst eens ervaren en bewust te voelen ‘Wat gebeurt er nu met mij?’ en ‘Waar voel ik dit? ‘ kan al heel verruimend zijn. Door de oefeningen met verschillende mensen te doen, kun je steeds een andere ervaring hebben, wat je nieuwe inzichten kan geven. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer Blogs van Ju-Ki

Ja zeggen met heel je hart

Ja zeggen met heel je hart

Weerbaarheid is niet alleen NEE kunnen zeggen. Maar juist ook volmondig JA durven zeggen – met heel je HART –

Natuurlijk trainen we vaardigheden en ervaar je hoe het is om nee te zeggen. Juist om je eigen grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast maken we ook een reis…

Lees meer
Kalmaandag

Kalmaandag

Relax! Makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je gevoelig bent voor negatieve emoties of gedrag van anderen. Ken je dat? Je wilt je werkdag fris beginnen, nieuwe week! En dan laat je je toch weer beïnvloeden door je huisgenoten of gezinsleden… en daar gáát je...

Lees meer
Stay patient and trust your journey

Stay patient and trust your journey

Geduldig blijven. Dat hebben we afgelopen weken vaak gehoord. Maar hoe houd je vertrouwen als je het moeilijk hebt? Of dit nu door Corona komt of dat dit hier los van staat. Door de beperkende maatregelen kan er veel niet.

Lees meer
Share This