Welke type mens ben jij

door 11 februari 2020Ju-Ki

Welke type mens ben jij? Meer het vurige type of de pleaser? 

Of laat je dit afhangen van de ander? In alle drie de gevallen verlies je misschien iets van je eigenheid. Neem je te veel ruimte in? Of juist te weinig? 

Vandaag hebben we weer ervaren waar je bij jezelf de kracht voelt. En hoe je je (prachtige!) vurige power kan ‘hanteren’, zonder jezelf te overschreeuwen. Of dat je opgebrand raakt. Hoe kun je dichterbij jezelf blijven? Dus wel die energieke en krachtige ervaring van dat vuur, maar dit zodanig kanaliseren dat je het richting kan geven vanuit rust? Nou, precies dit, hebben we vandaag geoefend. In tweetallen en verschillende, van makkelijk naar steeds moeilijkere, oefeningen toegepast. Soms gewoon leuk, soms lekker lachen, soms best confronterend en soms fijn dat je dit vaker kan oefenen en kan wisselen van partner. Soms is het ook moeilijk. Maar juist waar het ‘schuurt’, waar je ‘m voelt… daar zit meestal ook het leerproces.

Door bewust fysiek en mentaal anders te reageren in een oefening, onthoud je dit beter en lukt het makkelijker om dit toe te passen in je dagelijks leven. En het leuke van een oefening… het woord zegt het al: ‘je mag het oefenen’. Je hoeft het niet meteen te ‘kunnen’. Gewoon eerst eens ervaren en bewust te voelen “wat gebeurt er nu met mij?” en “waar voel ik dit?” kan al heel verruimend zijn. Door de oefeningen met verschillende mensen te doen, kun je steeds een andere ervaring hebben, wat je nieuwe inzichten kan geven. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over mij

Ik ben Tineke Klaassen. Ik heb Ju-Ki opgericht en ik geef de Rots en Water- en Ju-Ki weerbaarheidstrainingen. Wil je meer over mij te weten komen, klik dan hier.

Ju-Ki Trainingen

Rosie the Riveter Jongeren

Meest gelezen blogs

Categorieën

Ju-Ki (4)
Rots en Water (0)
Weerbaarheid (0)

Volg mij

Meer interessante artikelen

De kunst van het leven

De kunst van het leven

Wat blijft er van je over?
Als je ego geknakt is.
Als het dierbare leven, door je vingers is geglipt.
Weg, verloren.
De weg kwijt.
Geen grond onder je voeten…

Lees meer
Met beide benen op de grond

Met beide benen op de grond

Sta jij met beide benen op de grond? Wat gebeurt er met je als je uit balans raakt? Vandaag hebben we geoefend en gespeeld met veerkracht. Jezelf herpakken. In mijn optiek is het niet de kunst om altijd en overal maar in balans te zijn. Zo zit het leven niet in...

Lees meer
Wat betekent Ju-Ki?

Wat betekent Ju-Ki?

Ju-Ki? Waar staat dat eigenlijk voor, wat betekent het?
In deze blog leg ik uit wat de woorden Ju en Ki letterlijk betekenen, wat het voor mij betekent en waarom ik mijn bedrijfje deze naam heb gegeven.
Ju staat voor…

Lees meer
Share This

Deel deze pagina

Vindt je dit een interessante pagina, deel het dan met je vrienden.