Training Krachtwerk

Bouwen aan je weerbaarheid, je fysieke en mentale kracht

Training Krachtwerk

Wat is training krachtwerk?

‘Stichting Training Krachtwerk Nijmegen’ is in 2018 opgericht door Marieke Burghouts. Het doel van Krachtwerk is om vrouwen uit hun isolement te halen en te houden. Door met vrouwen te trainen en samen activiteiten te ondernemen ontdek je waar je kracht ligt en ondervind je wat je talenten (nog meer) zijn.

Training krachtwerk bestaat afwisselend uit 8 gespreksbijeenkomsten en 8 weerbaarheidstrainingen. De gesprekken worden begeleid door Marieke Burghouts en de weerbaarheidstrainingen worden gegeven door Tineke Klaassen. Beide zijn zij naast zorgprofessionals ook ervaringsdeskundige en weten dus hoe het is om er ‘alleen voor te staan’ als moeder en als vrouw in de maatschappij. Beide hebben te maken gehad met situaties waarin ‘positief denken’ en ‘gewoon even rustig aan doen’ bij lange na niet meer genoeg is. Waarin het veel helpender is om zorgvuldig te kijken hoe je je leven (weer) kunt dragen; met alles wat er is en niet is. Zodat je weer uit kunt reiken naar een ander en naar het leven zelf.

Stichting Krachtwerk Nijmegen

Je hoeft het niet alleen te doen

Om de week is er dus een bijeenkomst waarin je met elkaar in gesprek gaat. Je deelt waar je tegen aanloopt. Tijdens de gesprekken zul je merken dat je niet de enige bent. Dat je je verhaal mag doen en dat je ertoe doet. Dit werkt steunend en helpt je om de thema’s die nu in jouw leven aandacht vragen aan te gaan. Marieke weet dit op een vakkundige en respectvolle manier te begeleiden.

 • Ontdekken van je talenten
 • Ontdekken van je valkuilen
 • Het maken van keuzes
 • Doorbreken van vaste patronen
 • Ontdekken wat je anders zou willen doen
 • Durven vragen
Je hoeft het niet alleen te doen

Werken aan je mentale kracht

De naam zegt het al ‘Krachtwerk’. We gaan samen dus echt aan het werk om je mentale kracht te vergroten. Om de week is er een weerbaarheidstraining waarin je nieuwe vaardigheden traint. Tijdens deze trainingen zul je zelf ervaren hoe jij in je kracht kan staan én blijven. Ook oefenen we hoe je je grenzen aan kunt geven en deze kunt verdedigen als het moet; met andere woorden, hoe je je lichaamswapens in kunt zetten. Dit wordt allemaal stapsgewijs en rustig opgebouwd. Met respect voor jouw tempo en grenzen. Tineke zorgt voor een veilige en rustige sfeer waarin we samen plezierig kunnen trainen. Haar visie? Stoppen met vechten en starten met omarmen. Wil je meer lezen over de weerbaarheidstraining, kijk dan op Ju-Ki weerbaarheidstraining voor vrouwen.

Doelen van de weerbaarheidstraining zijn o.a.:

 • Leren omgaan met spannende en/of stressvolle situaties
 • Grip krijgen op je emoties, gedachten en gedrag
 • Het ervaren van je eigen kracht
 • (weer) Stevig in het leven staan
 • Vergroten van je zelfvertrouwen & mentale veerkracht
 • Bewust worden en voelen van je grenzen
 • Leren aangeven van je grenzen
 • Vergroten van je empowerment
Team Krachtwerk Nijmegen

Tineke (links) en Marieke (rechts)

{

“Marieke en Tineke zagen mij echt als mens. Ze zagen ook wat ik zelf even niet meer zag.”

– Deelneemster –

Wie komen in aanmerking voor Training Krachtwerk?

 • Voor vrouwen die een reguliere cursus bij Ju-Ki niet kunnen bekostigen (bijv. als je in de bijstand zit).
 • Voor vrouwen die naast de weerbaarheidstrainingen behoefte hebben aan steun, middels gesprekken. Een plek waar je gezien en gehoord wordt en niet alleen bent.
 • Voor vrouwen die te maken hebben gehad met emotionele (te) zware belasting. Dit kan van alles zijn; verlieservaring, rouw, grensoverschrijdend gedrag, eenzaamheid, somberheid, fysieke beperking, traumatische ervaring, onzekerheid, etc. en hier hulp voor gehad hebben. Vrouwen die hier nu graag een nieuwe positieve ervaring aan willen toevoegen.
 • Vrouwen die op zoek zijn naar zelfvertrouwen, weer grip willen krijgen en houden op je emoties, gedachten en gedrag. We gaan je empowerment vergroten: je mentale weerbaarheid een boost geven om weer stevig in het leven te kunnen staan.
 • Vrouwen die het lef hebben om deze stap te zetten. Om met al je kwetsbaarheid en kracht te mogen zijn wie je bent. Je bent welkom!

Wanneer

Alle trainingen worden op dinsdagochtend gegeven.
9:15 – 9:30 inloop
9:30 – 11:00 bijeenkomst / training
11:00 – 11:30 koffie & thee

Kosten

Omdat de trainingen vanuit een stichting worden gegeven, er geen winstoogmerk is en gesubsidieerd wordt vanuit de gemeente, wordt deze training gratis aangeboden.

Locatie

Alle bijeenkomsten en weerbaarheidstrainingen vinden plaats bij:
Trainingscentrum Michi
Staddijk 41, Nijmegen

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over ‘Training Krachtwerk’, ga dan naar krachtwerknijmegen.nl, stuur een mail naar: info@krachtwerknijmegen.nl of stuur een appje of bel naar Marieke: 06-52300908.

Twijfel je tussen de reguliere Ju-Ki training, de individule Ju-Ki training of Training Krachtwerk, neem dan contact op met Tineke via de contact pagina.

Aanmelden

Aanmelden bij Training Krachtwerk gaat altijd via Marieke van Stichting Krachtwerk. Stuur dan een mailtje naar: info@krachtwerknijmegen.nl of app/bel naar 06-52300908.

Met Marieke heb je vervolgens vrijblijvend een kennismakinggesprek en zij kijkt samen met jou of deze cursus passend is voor je.
Heb je serieus interesse geef je dan op tijd op want er is plek voor maximaal 12 vrouwen.

Ju-Ki trainingsruimte (Multi ruimte)

Krachtwerk trainingsruimte (Multi ruimte)

Stootkussens en plankjes

Na de training is er altijd thee

Ju-Ki training en yoga ruimte (Zolder)

Balansplankje (oefening)

Stootkussens en plankjes Ju-Ki training

Stootkussen en plankjes

{

“Ik ben milder geworden voor mezelf, liever. Meer ontspannen daardoor dan vroeger.”

– Deelneemster –

Na elke les is er tijd voor samen

Thee drinken

Het kan soms fijn zijn om nog wat na te praten over wat je hebt ervaren tijdens een training. Door de oefeningen samen te doen, leer je jezelf maar ook de ander beter kennen, dat schept verbinding. Na iedere les is er (geheel vrijblijvend) een gezamenlijk thee moment in een sfeervolle omgeving.

 Verhalen en ervaringen uitwisselen.

 Elkaar beter leren kennen.

 Verbinding.

 Gratis thee.

Samen thee drinken

Wat nadat de Ju-Ki training af is gerond?

Doorlopende training (next level)

Heb je na 8x nog geen genoeg van deze Ju-Ki training? Of wil je je vaardigheden blijven trainen? Jezelf nog verder ontwikkelen? Of een moment voor jezelf in de week... Zoek je nog meer verdieping, geef je dan op voor de doorlopende Ju-Ki training.

We trainen in een gemengde groep en het volgen van een basistraining is vereist. We gaan hier nog meer de diepgang in met een gevarieerd trainingsaanbod (Rots en Water, yoga, aikido, stoot en traptechnieken verbeteren, wapenlessen, zelfverdedigingstechnieken en ontspanningsoefeningen) afgestemd op de behoefte van de groep.
Elke dinsdagavond van: 18:30 tot 19:45, prijs: 35,- per maand of 125,- voor een 10 lessenkaart.

 De geleerde vaardigheden onderhouden en verdiepen.

 Je zelfverdedigings skills nog meer verbeteren en uitbreiden.

 Een moment voor jezelf in de week.

In je kracht staan
{

“Elke keer als ik nu iets niet durf, denk ik terug aan het plankje doorslaan. Ik geloof nu in mezelf en mijn eigen kracht.”

– Deelneemster –

Geplande trainingen

Trainingsdagen 2023

Start: 5 september 2023
Leeftijd: 21-65 jaar
Dag: 
dinsdag
Tijd:
9:15-11:30

vol en gestart

 • 5 september (start bijeenkomst)
 • 12 september (weerbaarheid les 1)
 • 19 september (bijeenkomst)
 • 26 september (weerbaarheid les 2)
 • 3 oktober (bijeenkomst)
 • 10 oktober (weerbaarheid les 3)
 • Herfstvakantie
 • 24 oktober (bijeenkomst)
 • 31 oktober (weerbaarheid les 4)
 • 7 november (bijeenkomst)
 • 14 november (weerbaarheid les 5)
 • 21 november (bijeenkomst)
 • 28 november (weerbaarheid les 6)
 • 5 december (bijeenkomst)
 • 12 december (weerbaarheid les 7)
 • 19 december (weerbaarheid les 8)

Start: 5 september 2023 vol
Dag en tijdstip: dinsdag 9:15 – 11:30
Aantal bijeenkomsten/trainingen: 16
Voor wie: Vrouwen van 21-65 jaar met een laag inkomen
Max deelnemers: 12

Locatie: Trainingscentrum Michi, Staddijk 41, Nijmegen
Prijs: gratis
Trainers: Marieke Burghouts, Conchita en Tineke Klaassen

reviews deelnemers training krachtwerk

“Dit was voor mij een hele bijzondere ervaring. Voor het eerst kan ik mijn trauma aankijken en de spanning kwijt. Dit kwam omdat het zo ontzettend veilig voelde. Ik wil jullie daar ontzettend voor bedanken.”

“De les over ‘je stem laten horen’ heeft bij mij veel los gemaakt. Ik maak nu echt stappen. Ik laat me voortaan horen en ben daar echt heel trots op. Het is wel wennen voor mijn omgeving, haha.”

“Heel erg bedankt voor de goede begeleiding, training, wijsheid en plezier de afgelopen maanden! Ik vond het trappen op de stootkussens echt tof. Ook dat niet alles alleen maar serieus was en dat Tineke energie in de les bracht.”

“Ik vond de positieve energie van Marieke en Tineke echt heel fijn. Ik heb een hier een warm welkom gekregen en dat heeft me heel goed gedaan. Ik ben er nu trots op dat ik ben gegroeid in mijn zelfvertrouwen en zelfacceptatie op bepaalde vlakken. DANK”

“Ik vond de afwisseling in theorie, oefeningen en gesprekken fijn. Dan kon ik thuis nog dingen rustig nalezen en de keer erop weer met elkaar oefenen en er nog vragen over stellen.”

“Ik wist niet dat ik zo sterk was, nooit geweten.”

“Ik was me soms helemaal niet bewust van mijn lichaamstaal. Nu wel en heb ik ook geleerd hoe ik dit in kan zetten. Dat vind ik super fijn. Ik heb veel meer de regie.”

“Deze training heeft echt wat veranderd bij mij. Ik weet nu wat ik kan doen als ik paniek voel opkomen.”

“Voor mij was het belangrijk om in de groep te kunnen oefenen. Ik ben thuis alleen en kan dit zo niet ‘trainen’ met iemand. En echt heel gezellig met de andere vrouwen trouwens!”

“Ik heb nieuwe inzichten gekregen over keuzes maken of hoe ik naar mezelf kan kijken. Marieke vond ik erg inspirerend en fijn als mens. Tineke heeft me geleerd dat ik me kan focussen op wat ik zelf wil i.p.v. steeds de ander te pleasen.”

“Door het delen van mijn zorgen voelde ik me gesteund. Ik was niet de enige en dat was ook wel eens fijn om te ervaren.”

“Het hielp mij wel om te zien dat ik niet de enige ben, die worstelt met bepaalde problemen en angsten.”

“Ik vond het fijn dat ik hier anoniem aan mee kon doen. Er wordt niks gerapporteerd of dergelijks. Ik vond deze groep vrouwen ook fijn; er was veel acceptatie en we herkenden ook veel bij elkaar.”

“Marieke nam echt de tijd voor mij. Ik kon mijn verhaal kwijt.”

“Ik durf nu vaker in actie te komen. Vroeger klapte ik altijd dicht en wist niet wat te doen. Nu heb ik geleerd hoe ik uit deze ‘freeze’ kan komen. Dankjewel!”

“Dit was voor mij een fijn moment voor mezelf in de week, in alle drukte. Samen met de andere vrouwen vond ik gezellig, ook het thee drinken en dat je elkaar leert kennen.”

“Ik vond het soms confronterend en moeilijk, maar elke keer had ik na afloop weer een goed gevoel. Blij dat ik toch weer gegaan was. Dan kon ik weer tegenaan. Iets positiefs in de week.”

“Ik weet wel vaak hoe het werkt, maar dan vergeet ik het toe te passen. Deze trainingen hielpen mij om het in de praktijk te brengen in mijn dagelijks leven. Door telkens weer te herhalen hoe belangrijk mijn adem is en om de grond te voelen. Oh, ja, en lief zijn voor mezelf, dat ook nog.”

“Ik heb nieuwe inzichten gekregen over keuzes maken of hoe ik naar mezelf kan kijken. Marieke vond ik erg inspirerend en fijn als mens.”

Blogs van Ju-Ki

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Bij jezelf blijven, in contact met de ander

Ja… vakantie! Tijd om me onder te dompelen met dikke boeken. En Susan Smit heeft een parel geschreven: “De wijsheid van de heks”. Maar wat heeft dat met Ju-Ki te maken? Bij Ju-Ki leer je om contact te maken met je buikgevoel om daar stevigheid te genereren om vervolgens…

Lees meer
Ja zeggen met heel je hart

Ja zeggen met heel je hart

Weerbaarheid is niet alleen NEE kunnen zeggen. Maar juist ook volmondig JA durven zeggen – met heel je HART –

Natuurlijk trainen we vaardigheden en ervaar je hoe het is om nee te zeggen. Juist om je eigen grenzen duidelijk aan te geven. Daarnaast maken we ook een reis…

Lees meer
Kalmaandag

Kalmaandag

Relax! Makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als je gevoelig bent voor negatieve emoties of gedrag van anderen. Ken je dat? Je wilt je werkdag fris beginnen, nieuwe week! En dan laat je je toch weer beïnvloeden door je huisgenoten of gezinsleden… en daar gáát je...

Lees meer

De trainingen worden gegeven in
Trainingscentrum Michi
Staddijk 41, Nijmegen

tineke@ju-ki.nl

06-45624488

facebook

youtube

instagram

linkedIn

KvK nr: 75573911

IBAN: NL85 SNSB 0785 7201 62

KvK nr: 75573911

IBAN: NL85 SNSB 0785 7201 62

Share This