Rots en Water training voor jongeren

Werken aan je zelfvertrouwen, focus en zelfbeheersing.

Trainingen

Rots en Water training (10-12 jaar)

Rots en Water training (10-12 jaar)

Wat is Rots en Water?

Rots en Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes in o.a het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Rots en Water is een Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Het programma kan worden beschouwd als een weerbaarheidstraining en anti-pestprogramma, waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden.

Doelstelling

Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Thema’s die aan bod komen

Sterk staan bij confrontatie, sterk weglopen, pestgedrag leren negeren, je zelfverdedigingshouding versterken, je adem gebruiken om rustig te worden, je buik gebruiken als kracht- en rustcentrum, je spieren versterken, je houding verbeteren, zowel mentaal als fysiek en uitleg waarom dit zo belangrijk is. Wat je hier aan hebt in het dagelijks leven: op school, op straat en thuis. Je grenzen voelen, je grenzen aangeven, je grenzen ontdekken en verleggen? Werken aan je intuïtie, trappen en stoten op stootkussens, polsbevrijdingen, omgaan met groepsdruk, social media, doorzettingsvermogen, sexualiteit (en hoe geef je op dit gebied je grenzen aan?). Welke vragen heb jij? Hoe ga jij met problemen om?

We gaan in op helpende en niet helpende gedachtes. Genoeg om een jaar mee aan de slag te gaan!
Je leert tools waar je de rest van je leven wat aan hebt! En… je hoeft het nog helemaal niet te kunnen. We gaan het allemaal trainen en dan ontwikkel je het vanzelf.

Wanneer de trainingen van start gaan

We trainen gedurende het hele schooljaar, behalve in alle schoolvakanties.
Er zijn een aantal vaste momenten in het jaar om met een proefles mee te doen en in te stromen. Bij Traininscentrum Michi kunt u informeren wanneer deze zijn.

Meer over Rots en Water

Voor inschrijving of meer informatie over Rots en Water bij Trainingcentrum Michi, kijk op: www.trainingscentrum-michi.nl

Voor meer informatie over Rots en Water kunt je ook kijken op: www.rotsenwater.nl

Aanmelden gaat via de site van Michi:

Rots en water 10-12 jaar
Rots en Water oefening: leren stoten

Rots en Water oefening: Goed leren slaan

Stootkussens en plankjes

Stootkussens en plankjes

Rots en Water training (6-9 jaar)

Rots en Water training (6-9 jaar)

Trainingscentrum Michi geeft ook Rots en Water lessen aan kinderen van 6-9 jaar.

Voor inschrijving of meer informatie over Rots en Water bij Trainingcentrum Michi, kijk op: www.trainingscentrum-michi.nl

De trainingen worden gegeven in
Trainingscentrum Michi
Staddijk 41, Nijmegen

tineke@ju-ki.nl

06-45624488

facebook

youtube

instagram

linkedIn

KvK nr: 75573911

IBAN: NL85 SNSB 0785 7201 62

KvK nr: 75573911

IBAN: NL85 SNSB 0785 7201 62

Share This